Sport

Zowel voor de gedreven fietsers als voor de liefhebbers hebben we enkele mooie fietsroutes samengesteld. Van de Amstel Goldrace en Luik-Bastenaken-Luik tot een mooie ontspannen fietstocht.  (route 111 en 112 in en rond Tongeren) Deze kunnen ook onder begeleiding, op ieders niveau. Ook wandelaars zijn bij ons op hun plek. Op wandelafstand van de woningen ligt natuurreservaat kevie. Enkele wandelingen zijn bv. de Beemdenwandeling (2,6km) molenwandeling (5,3 km), Keviewandeling (8 km en Jekerwandeling (6,7 km). Na een wandeling van ongeveer 4 km kom je terecht in het historisch centrum van Tongeren

op +/- 500m ligt de sportoase, hier kan je zwemmen, fitnessen of deelnemen aan een leuke groepsles.

Cultuur

Prachtige steden zoals Tongeren, Bilzen, Maastricht, Luik en Aken liggen binnen handbereik. Hier kan je terecht om wat cultuur op te snuiven, een middag shoppen of een ontspannen terrasje. Ook leuk om te bezoeken zijn het gallo-romeins museum, Bokrijk en Alden Biesen.

Culinair

Ook aan sterren geen gebrek in en rond Tongeren…

Zo kan je heerlijk genieten in een toprestaurant (Alter, De Mijlpaal, Magis,…), gezellige brasserie (Infirmerie, Retro Velinx, Intermezzo, Bistrobelix, De kleine Graaf,…) of bruine kroeg (café ‘t Poorthuis, ‘t Sweert, ‘t Gerechtshof,…).